facebookinstagramyoutube

caenfres

Cal Barrusca

Missió, visió i valors de l'empresa

Qui som?

Som  una masia aïllada envoltada de camps de conreu i boscos de pins i roures. Des del 2006 compaginem l’activitat agrària amb la del turisme rural.

La masia és del 1.865 on un avantpassat nostre s’hi va instal·lar de masover. Posteriorment, va adquirir la propietat i s’ha conservat de generació en generació fins ara. El més petit, de 6 anys, és la 6ª generació.

Inicialment només hi havia una petita casa, que es va anar ampliant i va anar construint coberts per a bestiar, pels animals de treball, per  emmagatzemar gra, per emmagatzemar palla, per emmagatzemar els fems, per emmagatzemar el vi, per emmagatzemar la llenya, i més actualment per emmagatzemar la maquinària moderna (tractors, màquines de sembrar i segar,...) fins arribar a on som ara. Evidentment, s’han modificat els usos dels diversos espais segons les necessitats del cada moment. Així per exemple, on abans hi havia el galliner amb un pati molt gran ara hi ha la sala per a celebracions i la zona de la piscina.

La nostra explotació té unes 19 hectàrees que  treballem amb el mètode d’agricultura convencional. Tradicionalment, el conreu del cereal, blat i ordi, ha estat el principal, tot i que també hem plantat patates, cigrons, farratge, vesses, colza,... També tenim alguns ametllers, un hort i alguns arbres fruiters per al consum familiar, i hem recuperat un petit corral amb gallines i conills per a ús domèstic, tot i que també és un reclam turístic. Antigament s’havia produït porc per a l’engreix, conills i ous.

Cal Barrusca

Missió, visió i valors de l'empresa

Cal Barrusca, com a empresa, té com a objectiu el benefici econòmic de les activitats que desenvolupa tant l'agrària com la de turisme rural. Però, NO a qualsevol preu.

El primer valor de lempresa és el respecte per la NATURALESA. Volem preservar l'entorn que ens envolta: el sòl, l'aire, la vegetació, la fauna i la xarxa hídrica. Per això invertim part dels beneficis del nostre negoci en sostenibilitat, eficiència energètica i producció ecològica. L'objectiu de Cal Barrusca és esdevenir totalment sostenibles i ecològics, generant-nos la llum amb energies renovables, escalfant-nos amb biomassa, aprofitar l'aigua de la pluja per a casa, produir els nostres productes alimentaris de forma ecològica, etc...

Image

 

FOSSA SÈPTICA

Quan vam començar el negoci l'any 2006 vam instal·lar una fossa sèptica, més filtre biològic per tractar les aigües residuals abans que arribessin a la rasa. Aquest sistema aconsegueix mitjançant microorganismes, primer anaeròbics i després aeròbics, descompondre la matèria orgànica sòlida primer i després líquida, de manera que el líquid resultant s'aprofita per al reg dels arbres fruiters.

Image

 

DIPÒSIT D'AIGÜES PLUVIALS

El 2011 vam construir un depòsit de 200.000 litres d'aigua. Aquest recull l'aigua de la pluja de les diferents teulades de Cal Barrusca. Això ens permet, en anys secs, tenir prou aigua per al reg de l'hort, els jardins i els arbres fruiters.

Image

 

CALDERA DE BIOMASSA

El 2014 vam substituir la caldera de gasoil per una de biomassa amb llenya. Deixarem de cremar uns 2.500 litres de gasoil i ens escalfarem amb l'excés de combustible que acumulen els nostres boscos. Així aconseguirem un doble objectiu, millorar el bosc de la nostra finca, reduint el risc d'incendis, alhora que aprofitem la llenya per escalfar les dues cases rurals i la masia.

Image

 

PLAQUES SOLARS TÈRMIQUES

El 2014 vam instal·lar quatre plaques solars tèrmiques que ens han permès substituir els termos elèctrics que utilitzàvem fins ara per escalfar l'aigua calenta sanitària (ACS). També ens ajuden a escalfar el dipòsit d´inèrcia del circuit de calefacció amb llenya, contribuint també al´estalvi de combustible.

Image

 

OUS ECOLÒGICS

A finals del 2013 vam construir un corral, amb pati, per a animals. De moment només tenim gallines, que ponen ous ecològics. A més, les gallines poden córrer lliurement per un pati exterior de més de 25 m2.

Image

 

SUBSTITUCIÓ DE BOMBETES PER LEDS

Durant la tardor del 2015 substituïm totes les bombetes d'incandescència per bombetes de leds. Amb aquesta mesura reduïm més d'un 90% el consum elèctric per aquests punts de llum. Igualment, cada cop que hem de substituir una bombeta de baix consum de la masia, ja sigui interior o exterior, ho fem amb leds.

Image

INSTAL·LACIÓ DE REDUCTORS DE CABAL EN AIXETES I DUTXES

A l'estiu de 2017 instal·lem reductors de cabal a totes les aixetes. Aquests tenen un cabal de 2 l/min i permeten reduir de mitjana un 66% en el consum d'aigua de les aixetes. A les dutxes també vam posar reductors a 6 l/min que ens faran reduir al voltant d'un 25% del consum.

Image

 DISTINCIÓ BIOSPHERE

És la distinció en sostenibilitat turística amb més reconeixement internacional (Nacions Unides, UNESCO, l'OMT, el PNUMA i la Cumbre del Clima de París). Distingit des del 2017. Certificat: BDT 003.2017

Política de Turisme Responsable

Image

 ENERGIA ELÈCTRICA SOSTENIBLE

El novembre de 2020, vam iniciar la contractació de l'energia elèctrica a la cooperativa d'energies renovables "Som Energia". Ens garanteixen que el 100% de l'energia elèctrica consumida a Cal Barrusca prové de fonts energètiques renovables, i que per tant, té un equivalent d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle de 0.

Contracte amb som energia

Bici

 

TRANSPORT EN BICICLETA PULMONAR

Un dia a la setmana pujo a la masia amb la meva bicicleta pulmonar des d'on visc, a Òdena. Això fa que redueixi uns 260 kg de CO2 les emissions (amb el consum d'un turisme petit).
Es pot consultar al Strava amb l'usuari Jordi Serravinyals.

Imatge empremta. Emetem 9,33 tones de diòxid de carboni

 

 PETJADA DE CARBONI 2023

Calculem la petjada de carboni des del 2021. Relacionat amb l'ocupació equival a 27,2 kg CO2 per pernoctació. Per sota dels 30 kg CO2 per pernoctació que ens hem fixat com a objectiu.
Emissions: consum d'aigua (blau), residus (gris) i transport propi (lila).

Imatge portes amb icones de colors

 

MILLORES EN ACCESSIBILITAT

Volem que Cal Barrusca sigui accessible per al màxim de gent. Per això, aquest 2021 hem identificat les cases amb colors diferenciats, hem millorat la senyalització i hem posat símbols clars a les diferents portes. L'objectiu és millorar l'accessibilitat als nens, la gent gran i tothom qui ho necessiti.

La nostra família

Image

Som la Neus i el Valentí, propietaris de Cal Barrusca, una petita explotació agrícola dedicada al conreu del cereal (blat i ordi). Fa més de sis generacions que els nostres avantpassats habiten i conreen aquestes terres.

El 2005, amb el suport del nostre fill, vam iniciar el negoci de turisme rural amb l'objectiu de preservar la finca.

Image

Sóc el Jordi, el fill del Valentí i la Neus. M’encanta esporgar i cuidar el bosc. Els esports són la meva passió, especialment el ciclisme, tant de muntanya com de carretera.

Sóc la Montse, la parella del Jordi. M'encanten els animals, la natura, la cultura i l’esport.

Animals

Convivim amb els nostres animals, a qui ens estimem molt i segur que també es faran estimar per vosaltres.

La Nala és la gossa de la casa, és jove, té un any i és molt enjugassada. La Lluna és la gata de la dreta i el Nevat és el seu germà, al mig.

Reserva Cal Barrusca

Envia'ns un missatge i fes la teva reserva a la nostra casa rural a Els Prats de Rei.
Al calendari pots veure el nostre nivell d'ocupació actual.

Cal Barrusca

Cal Barrusca es una masia aïllada envoltada de camps de conreu i boscos de pins i roures. Des del 2006 compaginem l’activitat agrària (conreu de cereal) amb la del turisme rural...

Preguntes freqüents

Llegir més sobre Cal Barrusca

 

Els Allotjaments

Els allotjaments es distribueixen en dues plantes, a la planta baixa hi ha la cuina-menjador i a la planta superior les dues habitacions dobles (una de matrimoni) i el bany...

Veure els allotjaments

Reserves

Envia'ns un missatge i fes la teva reserva a la nostra casa rural a Els Prats de Rei. 
Al calendari pots veure el nostre nivell d'ocupació actual.

 
Reservar Cal Barrusca

Contacte

CAL BARRUSCA

Cal Barrusca, s/n. 08281 Els Prats de Rei (Barcelona)

Tel. 93 869 88 74 o 619 98 85 87
calbarrusca@calbarrusca.cat

Veure Formulari de contacte